Beren blijven zijn bijenkorven plunderen, dus schoolde hij ze even om tot honingproevers.

Beren zijn dol op honing en dat moest ook een bijenimker genaamd Ibrahim Sedef uit de Turkse provincie Trabzon ondervinden. De man had alles geprobeerd om de beren weg te houden van zijn waardevolle bijenkorven.

Hij installeerde ijzeren kooien, maar die gooiden de beren om. Dan liet hij ze versterken met cement, maar ook dat hield de beren niet tegen. Ze groeven onder de grond en rondom de kooien om bij het zoete goedje te komen.

De bijenimker begon ander voedsel achter te laten, maar de beren wilden maar één ding: honing. Uiteindelijk plaatste de imker de bijenkorven op zijn dak. Ook daar vonden de beren iets op. Ze klommen in de bomen en raakten zo tot bij hun lekkernij. Daarna gleden ze langs de bomen weer omlaag.

Dan gooide Ibrahim de handdoek in de ring. De bijenimker getuigde:

“Na alle moeite die ze deden om in de boom te klimmen, zal ik ze verder gewoon met rust laten. Vanaf nu beloof ik dat ik ze zal voederen. Ondanks alles wat er gebeurde, als ik de beelden terug bekijk, vergeet ik alle schade die ze veroorzaakten en hou ik van hen.”

Daarom besloot de bijenimker om echte honingproevers van hen te maken. En de beren kunnen hun geluk niet op! Blijkt dat de beren verzot zijn op Anzer honing. De honing van kersenbloesem daar halen ze hun neus voor op.

Erg ontroerend ‘wenslijstje’ van Yolanthe voor zoontje Xess Xava gaat viraal.

Paul de Leeuw beledigt Patricia Paay