Dit heeft Femke Halsema te zeggen over de arrestatie van haar zoon!

Halverwege augustus kwam het nieuws naar buiten dat de 15-jarige zoon van burgemeester Femke Halsema was opgepakt wegens ‘een gewapende inbraak’. In een openhartig interview vertelt ze over zijn arrestatie. 

Nog voordat de media het bericht van De Telegraaf kon overnemen, reageerde Femke zelf in een brief op het nieuws over ‘de gewapende inbraak’ en arrestatie van haar 15-jarige zoon.

Nepwapen
Ze ontkende dat hij een gewapende inbraak had gepleegd. “Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij met vrienden selfies maakte”, schreef Femke toen. “Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar zij naar binnen zijn gegaan. Politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend.”

Nachtmerrie
In een interview met AT5 vertelt ze dat ze niet anders kon dan zelf een reactie geven. “Natuurlijk had ik het liever niet naar buiten gebracht”, zegt ze. “Maar omdat er flagrante leugens instonden over mijn zoon kon ik dat niet laten gaan. Want je hebt te maken met een 15-jarige zoon voor wie dit afschuwelijk is, een nachtmerrie is.”

Verdedigd
Haar functie is alles behalve handig op zo’n moment en daarom had ze het gevoel dat ze op dat moment niet anders kon dan in een brief haar reactie geven. Ze geeft toe dat de hele situatie haar en haar gezin heeft geraakt. “Ik kon die nacht niet slapen. Mijn zoon sliep en ik dacht: als hij wakker wordt, dan wil ik dat hij weet dat zijn moeder hem verdedigd heeft.”

Verantwoordelijkheden
Daarnaast wilde ze heel graag dat de Amsterdammers wisten dat als er zo’n privékwestie speelt, Femke haar ambt nooit zou gebruiken. Daarom schreef ze de brief als burgemeester én als moeder. In het eerste deel gaf ze uitleg over haar zoon, waarbij ze zich strikt bij de strafbare feiten hield. En daarna ging het over haar verantwoordelijkheden als burgemeester zijnde.

Niet goedpraten
Met haar brief wil ze niet goedpraten wat er is gebeurd. “Mijn zoon was aan het klieren, daarna heeft hij een boot betreden met een nepwapen dat hij niet bij zich mocht hebben. Dat is meer dan geklier. Dat is gewoon overtreding van de wet.”

Bron:libelle.nl Beeld:youtube

Zo kom je af van je uitstelgedrag!

Als je huilt gebeurd er dit met je lichaam