
Hersenen
Al die keren dat we dachten een geel snoepje te eten in de smaak citroen, of rood voor aardbei, groen voor appel en paars voor kersen, speelden onze hersenen gewoon een spelletje met ons. Ons brein zou die kleuren met een bepaalde smaak associëren, terwijl ze er helemaal niet naar smaken.
Bewezen
Dit fenomeen heet color dominated taste en is al langer bekend bij verschillende studies. Een drankje kan zoeter lijken door de kleur en gezonder door minder kleur, enzovoort. Twitter is na dit nieuws lichtelijk in paniek geraakt:
TIL: Skittles have different fragrances and different colors — but they all taste exactly the same. 🌈 https://t.co/cPZZSdEx3H
— NPR (@NPR) January 8, 2018
Take the color yellow. Our brains associate it with a lemon smell and a slightly acidic taste. Offered two of these three sensory cues, the brain will fill in the blanks. https://t.co/cPZZSdEx3H
— NPR (@NPR) January 9, 2018
Bron:grazia.nl