Hold up! Zorgen datingapps er juist voor dat we alleen blijven?

Er zijn meer singles dan ooit in Nederland en Tinder zou hier een grote rol in spelen.

datingapps-single

We raken niet uitgepraat over de ‘datingwereld’ en alle trends die daarbij komen kijken. Zo wordt er term na term bedacht om een veelvoorkomend verschijnsel in de wereld van daten een naam te geven. Zo is er ghosting, benching, orbiting en ga zo maar door. Je begint je bijna af te vragen of het wel zin heeft om gebruik te maken van een datingapp. Seksuologe Eveline Stallaart was te gast bij RTL Boulevard om juist op die prangende vraag antwoord te geven. En dat antwoord is niet per se heel gunstig als je maar blijft swipen in de hoop je grote liefde tegen te komen…

“Datingapps zorgen er juist voor dat we alleen blijven”

“Tinder, onder andere, geeft ons gewoon heel veel keuze op het moment. Vandaag de dag zijn er nog nooit zoveel alleenstaande mensen geweest in Nederland. Omdat er zoveel keuze is, zorgt dat een beetje voor een soort ontevredenheid. We worden een soort afgestompt. Je hebt keuze na keuze en je denkt: nou, deze is nog niet helemaal perfect. Ik ga door naar de volgende.”

En dat blijkt ook uit onderzoek, want van die talloze mensen die gebruik maken van een datingapp, vindt maar 10 procent ook echt een relatie, zo weet Eveline. “Datingapps zorgen voor een heel kunstmatige manier van iemand leren kennen”, vindt zij. Daarom kun je, volgens haar, beter in de kroeg jouw potential lover ontmoeten. “Dan heb je chemie, dan is het van: hey, die heeft een leuke uitstraling.”

HET ADVIES

En dat is natuurlijk ook het meest romantisch. Je ziet het in films, series, maar eigenlijk zelden in het echte leven: dat je ineens de liefde van je leven LETTERLIJK tegen het lijf loopt. Want… Waar moet je nou heel als je wil dat zoiets gebeurt? Gelukkig heeft Eveline daar ook advies over.

Het geheim is namelijk een combinatie van Tinder (of een andere datingapp) en real life! Zo vertelt Eveline: “Als je alleenstaand bent en je vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, op sociaal vlak en via Tinder, dan denk ik dat het belangrijk is om de boel gewoon te combineren! Houd Tinder er lekker naast, maar ga ook vooral de kroeg in en maak lekker oogcontact.”

Naar buiten dus, als je op zoek bent naar ware liefde (of alles wat daarvoor komt). De kans is gelukkig erg groot dat je andere singles tegenkomt, want tsja, daar zijn er nou eenmaal heel veel van!

Lief! Famke en Ronnie gaan samen op pad in Famkes nieuwste vlog

Als jij één van deze 12 namen hebt ben je gewoon een asociale tokkie