Heb je een huisdier? Dan is dít hoeveel uur je per maand stofzuigt

En dat is een stuk meer dan de mensen zonder huisdier.

Poodle dog is lying and sleeping in bed, having a siesta.

Naast dat huisdieren heel erg leuk en gezellig kunnen zijn, houdt het je ook meer in beweging. En dan hebben we het niet over het uitlaten van je hond, nee: er is nu uit onderzoek gebleken dat mensen met een huisdier drie uur extra(!) per maand bezig zijn met stofzuigen.

Het grote stofzuigeronderzoek

Volgens iRobot, een bedrijf voor huishoudrobots, moeten zeven op de tien Nederlanders extra schoonmaken door een huisdier. En naast dat je dus per maand drie uur extra bezig bent met stofzuigen, kost het schoonmaken in het algemeen je sowieso heel wat extra uren.

Heb je geen huisdier? Dan ben je gemiddeld zo’n vijf uur en vijftien minuten per maand bezig met boenen in huis. Wanneer je wel een huisdier hebt ben je maar liefst acht uur bezig. Wel even leuk om te weten, toch?

Heb je een huisdier? Dan stofzuig je drie uur extra per maand

Als je je bedenkt dat een meerderheid van de Nederlanders, wel 56 procent, één of meer huisdieren heeft (waarvan de kat en hond nog steeds het populairst zijn), dan zijn dat heel wat extra schoonmaakuren. Naast dit verschil in tijd is er ook een verschil in ‘probleemzones’. Huisdiereigenaren (zeventig procent) vinden vaak hun woonkamer de minst schone ruimte in huis. De mensen zonder huisdieren vinden de badkamer het minst fris.

Om die schoonmaakuren te verkorten, heeft iRobot de zogenaamde Roomba® Robotstofzuiger ontwikkeld die een groot deel van het schoonmaken gewoon voor je doet. Zo kun je weer meer tijd besteden aan je viervoeter.

Bron:elle.com

Is slapen met sokken aan een goed idee of juist niet?

Wist jij dat we onze intelligentie van onze moeders erven?