12 redenen waarom je neef/nichtje eigenlijk je beste vriend/in is

Vrienden komen en gaan, maar neven en nichtjes zijn voor het leven.

“Een neef/nicht is een kant-en-klare vriend voor het leven!”

Dit is een citaat waar ik het absoluut mee eens ben. Ik geloof werkelijk dat neven en nichtjes een diepe band hebben, een band die onbreekbaar is.

1. Ze zijn de perfecte beste vrienden

Neef en nichtjes zijn meestal de eerste vriendjes die we als kind hebben en als je geluk hebt, groeien ze op tot je beste vrienden. Ze zullen er dan altijd voor je zijn!

2. Ze zijn letterlijk een deel van je familie

Jullie delen dezelfde mening over bepaalde familieleden en jullie hebben een gemeenschappelijke favoriete tante die jullie graag bezoeken. Jullie slapen altijd bij elkaar en jullie ouders vinden het helemaal niet erg. Als jullie elkaar niet hadden, dan zouden jullie je doodvervelen op familiebijeenkomsten. Jullie hebben een eigen vorm van humor, die je tot de dag van vandaag nog aan het lachen brengt.

3. Ze houden van je en accepteren je zoals je bent

Neven en nichtjes oordelen elkaar niet. Zij beoordelen gezamenlijk andere mensen. Jullie kennen elkaar letterlijk vanaf dag 1 en daarom begrijpen jullie elkaar op alle vlakken. Ze accepteren je zoals je bent en koesteren je ongeacht hoe raar je soms ook bent.

4. Ze zijn eerlijk naar je toe

Je neef/nichtje houdt altijd rekening met je, maar is daarom ook soms brutaal eerlijk met je. Ze zullen je vriendjes testen en hen alleen maar accepteren totdat ze alle testen behaald hebben. Ze willen namelijk dat jij het beste van het beste krijgt!

5. Je deelt je garderobe met elkaar

Je aarzelt niet om je kleding of accesssoires en dergelijk met je favoriete neef/nichtje te delen. Jullie hadden waarschijnlijk dezelfde outfits als kind, net als tweelingen!

6. Ze zijn je menselijke tijdschrift

Zij zijn de eersten die alles weten over je verliefdheden en je break-ups. Ook je gênante en rare momenten heb je met ze gedeeld. Ze kennen al je jeugdgeheimen!

7. Ze hebben je waarschijnlijk ook naakt gezien – comfort niveau boezemvriend

De naakte bubbelbaden, het morsen van shampoo in de badkamer en vervolgens je neef/nichtje de schuld van alles geven! Het klinkt inderdaad een beetje stom, maar het klinkt vooral naar veel plezier! Als je er nu op terugkijkt, dan realiseer je dat je herinneringen voor het leven het gemaakt. Een neef/nichtje is een beetje jeugd die je nooit verliest.

8. De deur van je huis is altijd open voor hen

Jullie hebben spullen van elkaar en jullie kunnen elkaar ten alle tijden bezoeken. Jullie kijken bij elkaar in de koelkasten voor eten, sterker nog, de kans is groot dat je favoriete gerecht al klaar staat!

9. Jullie hebben een geheime taal, die slecht jullie spreken en begrijpen

Hebben jullie een geheime taal met warrige syntax en grappige codenamen voor mensen in jullie leven? Zodra jullie elkaar zien, dan schakelen jullie gelijk over naar jullie geheime taal en zorgen jullie voor vele verbazende gezichten.

10. Ze zijn permanente biervriendjes!

Of het nu je eerste loon, eerste auto of je eerste break-up is, jullie gaan altijd gezamenlijk wat drinken!

11. Ze zijn één van je doppelgangers

Jullie hebben zoveel tijd met elkaar verbracht, dat jullie zelfs voor een tweeling zouden kunnen gaan. Jullie hebben gelijke persoonlijkheden en jullie zijn niet alleen partners in crime, maar ook een kleine bende.

12. Neven en nichtjes zijn voor altijd

Vrienden komen en gaan, maar neven en nichtjes zijn voor altijd. Ze zullen van je houden en je voor altijd koesteren, zelfs als je geen tanden meer hebt, seniel wordt en dingen begint te vergeten.

Woorden schieten tekort om de speciale band, die we met onze neven en nichtjes delen, te beschrijven. Ze maken een groot deel van je jeugdherinneringen uit, je familiefoto’s en het leven op zich. Je kunt gek doen bij ze, onzin praten en zelfs respect krijgen voor deze onzin. En als je geluk hebt, dan zullen ze vrienden voor het leven worden!

Wist jij dat we onze intelligentie van onze moeders erven?

Wat zien we daar op een jongenskamer van een huis in Kollum op Funda?