11 Manieren waarop honden vertellen dat ze van je houden

Iedereen die een hond heeft kan bevestigen dat de liefde tussen hond en het baasje groot is. Ze spreken misschien niet dezelfde taal, maar dat maakt niet uit. Je hond heeft allerlei manieren waarop hij of zij de liefde voor jou kan laten merken.

1. Je in de ogen kijken.

View this post on Instagram

“Be-leaf me when I say I'm falling for you.” writes @ivyinthewild #dogsofinstagram

A post shared by DogsOf (@dogsofinstagram) on

Als je hond je diep in je ogen aankijkt, dat betekent dit dat ze echt om je geven. Dit is hun manier van een connectie met je maken. Vergelijk het maar eens met als je je partner diep in zijn of haar ogen aankijkt. Het werkt hetzelfde bij honden. De volgende keer als je hond je diep in je ogen aankijkt, kijk maar even goed terug.

2. Cadeautjes geven.

Honden en hun speeltje zijn vaak onafscheidelijk. Als je hond zijn of haar gekauwde botten laat vallen of piepend speelgoed voor je voeten neerleggen, dan willen ze je vertellen dat ze vinden dat jij het waard bent om hun spulletjes mee te delen. Het is een prachtig, onbaatzuchtig gebaar en verdient het om erkend te worden, hoeveel kwijl er ook aan zit.

3. Gapen imiteren.

Gapen is besmettelijk bij zowel mensen als honden. Als een hond je nadoet met gapen, dan tonen ze liefde door het nadoen van het gedrag. Het is een coole truc uit de psychologie die laat zien hoe imitatie de meest oprechte vorm van vleierij is. Jij voelt zich misschien wat moe of verveeld als je gaapt, maar voor een hond is het een teken dat ze van je houden.

4. Samen met jou een dutje doen.

Als je hond naast je of aan het voeteneind van je bed gaat liggen, dan laten ze zien hoeveel liefde ze voor je hebben. Het kan heel fijn zijn om naast iemand te liggen van wie je houdt. Het kan een ontspannend dutje nog fijner voor ze maken. Doe je best om het zo fijn mogelijk voor ze te maken.

5. Kwispelen en glimlachen.

View this post on Instagram

Yeahhh!! Weekend is finally here.

A post shared by Laika Moreira Iturbe (@hello_iamlaika) on

Alle honden kwispelen met hun staart, maar ze doen dat niet voor iedereen. Een hond die voor je kwispelt toont aan dat hij of zij blij is om je te zien. Ze willen meteen tijd met je doorbrengen en barsten van de energie. Let maar eens op hoeveel je hond om je heen kroelt en kwispelt.

6. Hoge wenkbrauwen met hun tong uit hun bek

Het is de klassieke look van een blije hond. Deze schattige pose is een teken van een hond die graag liefde geeft en ontvangt. Hoe meer jij van ze houdt, hoe meer ze je laten zien dat ze ook van jou houden, en je kunt zo’n gezicht niet weerstaan, toch?

7. Knuffelen.

Er gaat niets boven een hond die op schoot ligt om lekker te knuffelen. Zij vertrouwen je als hun eigenaar, en dit is hun manier om dat te laten zien. Deze knuffels kunnen heel fijn zijn voor honden en hun eigenaars. Een slechte dag kan goed gemaakt worden als je een lieve hond hebt om mee te knuffelen.

8. Tegen je aan duwen.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS (@dogs.lovers) on

Als een hond zijn of haar lichaam tegen het jouwe aandrukt, dan betekent dit dat hij of zij echt van je houdt. Net als een goede vriendin die je een knuffel geeft, wil je hond laten zien dat hij er voor je is. Hoe dichter je hond bij je staat, hoe beter. Zij zien je niet als mens of hun eigenaar. Zij zien jou als hun vriend.

9. Op de kop laten aaien.

Als je al een hond hebt, dan kan het zijn dat je het aaien op de kop heel normaal vindt. Echter kunnen honden heel kieskeurig zijn over wie dit mag doen. Als je hier toestemming voor hebt, dan zou dat heel veel voor je moeten betekenen. Ze vertrouwen je als je ze op hun kop mag aaien.

10. Je in alle rust laten gaan.

View this post on Instagram

🐾

A post shared by DOGS (@dogs.lovers) on

Honden kunnen het erg moeilijk hebben met als je even weggaat, omdat ze nooit kunnen weten dat je weer terugkomt. Als je hond van je houdt, dan begrijpen ze dat je weer terugkomt. Het kan moeilijk zijn om je te zien gaan, maar ze kunnen er volwassen mee omgaan.

11. Blij zijn als je terugkomt.

Als je hond van je houdt, dan zullen ze je missen en erg blij worden als je weer terugkomt. Het kan een paar uur of een paar weken duren. Ze zullen nog steeds dolblij rondspringen als je terugkomt.

Honden houden ervan om geliefd te worden en om liefde terug te geven. Zonder te praten kunnen ze je eindeloos veel steun en genegenheid tonen. Als je een hond hebt, laat ons dan weten hoe ze jou liefde geven. Deel dit bericht ook met andere hondenliefhebbers die je kent.

Bron: apost.com Beeld: Instagram

Dit stond op het briefje dat naar Twan Huys gegooid werd tijdens RTL Late Night:

Dit zijn dingen die kinderen hun ouders nooit zullen vergeven