Ze probeerden hun baby ‘Adolf Hitler’ te noemen, maar dat brengt bal aan het rollen: jarenlange celstraf voor ouders

Ze probeerden hun baby ‘Adolf Hitler’ te noemen, maar dat brengt bal aan het rollen: jarenlange celstraf voor ouders


Een ouderpaar zal zich de naamkeuze van hun pasgeboren kind nog lang beklagen. De Britse Adam Thomas (22) en Claudia Patatas (38) kozen immers voor een opmerkelijke dubbele voornaam: Adolf Hitler. En dat bracht heel wat van hun duistere geheimen aan het licht. Nu krijgen ze een zware celstraf.

Je kan je kinderen heel wat bizarre namen geven, maar wanneer je voor “Adolf Hitler” gaat, gaat er bij de overheid een belletje rinkelen. De gevolgen voor Thomas en Patatas waren groot, want de autoriteiten schoten meteen in actie. Toen de speurders “verontrustende foto’s” vonden van het Britse stel met hun Adolf Hitler in de armen én een vlag met swastika in de hand besloten ze in te grijpen.

Propaganda voor massamoord met kind in de arm

De Britse rechter kreeg niet alleen die beelden te zien, maar ook foto’s van Thomas in het beruchte witte pak van de Ku Klux Klan, terwijl hij zijn kind vasthield. Met een andere vader waren ze vol lof aan het praten over hoe die zijn eigen dochter van drie had aangeleerd om een nazigroet te brengen. De messen en kruisbogen in hun huis maakten de situatie onheilspellend. Het nazisme kwam in alle hoeken van hun thuis terug, zelfs de kussens waren bedrukt met swastika’s.

Ze probeerden hun baby ‘Adolf Hitler’ te noemen, maar dat brengt bal aan het rollen: jarenlange celstraf voor ouders

FOTO: WEST MIDLANDS POLICE

De conclusie van de politie kwam nadien niet meer als een verbazing. Het Britse stel was lid van een neonazistische groep, de National Action. En dat is verboden. “Jullie organisatie wil de democratie vernietigen door zwaar geweld en moord. Volledig volgens de stijl van de Nazi’s wilden jullie grote delen van onze samenleving uitroeien met massamoord”, zei rechter Melbourne Inman.

Baby Hitler alleen

Justitie was dan ook niet mals. Patatas werd veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar, haar partner vliegt voor 6,5 jaar achter de tralies. Doordat zij gearresteerd zijn, konden ook andere leden van National Action opgepakt en veroordeeld worden. En dat allemaal omdat ze hun kind officieel als Adolf Hitler wilden registreren.

Het koppel reageerde zwaar geëmotioneerd, toen ze het verdict moesten aanhoren. Begrijpelijk, want wanneer zij vrijkomen zullen ze de eerste levensjaren van hun pasgeboren kind gemist hebben. Het kind wordt in de pleegzorg opgenomen.

Bron:nieuwsblad.be

Allesbehalve “Hakuna Matata”: ‘The Lion King’ beschuldigd van kolonialisme en diefstal

Stroper die honderden herten doodde moet in gevangenis elke maand naar ‘Bambi’ kijken