Stroper die honderden herten doodde moet in gevangenis elke maand naar ‘Bambi’ kijken

Een notoire stroper uit de Verenigde Staten heeft een wel zeer bijzondere straf gekregen. David Berry Jr. is door de rechtbank veroordeeld tot het verplicht bekijken van de animatiefilm ‘Bambi’. Niet incidenteel, maar meer dan 10 keer. Zo hoopt de rechter dat de jager eindelijk zal inzien wat voor gevolgen zijn daden hebben op de dierenpopulatie.

De straf lijkt ludiek, maar is bloedserieus. Autoriteiten nemen de zaak hoog op. Volgens de aanklagers gaat het om een van de grootste stroperszaken ooit in de staat Missouri. David Berry jr. werd immers samen met twee familieleden gearresteerd in augustus. Ze hadden honderden herten gedood tijdens de illegale jacht, namen de koppen mee als trofee. “De dieren werden op een illegale manier afgemaakt, vaak ’s nachts, enkel voor hun gewei. De resten bleven vaak gewoon ter plaatse achter”, aldus de procureur van Lawrence, Don Trotter.
‘Bambi’ als straf
Iedereen kent ‘Bambi’ wel, de Disney-klassieker waarin een hertje eenzaam achterblijft nadat zijn moeder is neergeschoten door een jager. Een hartverscheurende scène die bij jong en oud nog heel wat tranen doet vloeien. Wie niet meer weet hoe dat voelt: bij deze de fameuze hartverscheurende scène.Berry zal zich moeten inleven in het verhaal van het kleine hertje dat zijn moeder verliest door jagers. Zondag staat de eerste vertoning op het programma. Daarna moet de film maandelijks worden herhaald. De man is veroordeeld tot één jaar cel, en dus tot 12 keer ‘Bambi’.
Bron:nieuwsblad.be

Ze probeerden hun baby ‘Adolf Hitler’ te noemen, maar dat brengt bal aan het rollen: jarenlange celstraf voor ouders

7x waar het éindelijk tijd voor is als de kinderen het huis uit zijn