Als dít je uitzicht is, ben je waarschijnlijk gezonder dan de restKijk je uit op de zee, een meer, een haven of rivier? Dan mag je in je handjes knijpen. Niet alleen omdat je een fantastisch uitzicht hebt, maar ook omdat je dan waarschijnlijk gezonder bent dan mensen die dat niet doen. 

Uit een fascinerend onderzoek van de universiteit van Hongkong komt naar voren dat mensen die veel tijd doorbrengen in een ‘blauwe omgeving’ hun gezondheid een hoger cijfer geven dan mensen die dat niet doen. Daarnaast vonden onderzoekers een link tussen mensen die regelmatig een plek aan het water bezoeken en een lager risico op depressies.

Volksgezondheid
Voor het onderzoek ondervraagden de researchers 1000 mensen uit Hongkong ouder dan 50 jaar. “Ons bewijs suggereert dat een natuurlijke blauwe omgeving goed is voor de volksgezondheid. Mensen met een uitzicht op zo’n plek rapporteren een betere gezondheid terwijl zij die regelmatig zo’n plek bezoeken ook tevredener zijn over hun welzijn.”

Daarbij geldt ook: hoe langer je bij het water bent, hoe beter je je voelt. Als je altijd al droomde van een huis aan zee heb je nu dus nog een heel goed excuus om de daad bij het woord te voegen.

Bron:libelle.nl

7x waar het éindelijk tijd voor is als de kinderen het huis uit zijn

André Hazes reageert zó op ophef om zijn ‘nieuwe look’