7x waar het éindelijk tijd voor is als de kinderen het huis uit zijn

Als de kinderen het huis uit gaan, vrezen veel moeders voor het zogenaamde ‘lege nest-syndroom’. Maar het levert ook ineens heel veel ruimte in huis én in de agenda op. 

Voordelen zijn er dus zeker ook, wij zetten ze op een rijtje.

1. Spontaan weekendjes weg
Spontaan een weekendje weg met je partner of gezellig met vriendinnen: dat kan nu! Met de kinderen hoef je immers geen rekening meer te houden. Doordeweeks een nachtje weg is helemaal ideaal, want vaak een stuk goedkoper én rustiger.

2. Kinderkamer wordt hobbykamer 
Hoewel een logeerbed altijd handig is (ze komen heus nog wel een keertje thuis slapen), is het zonde om een hele kamer daarvoor ingericht te houden. Dus zodra ze de deur uit zijn – en ál die troep meegenomen hebben – kan de kamer worden omgebouwd tot inloopkast (eindelijk!), sportschool-aan-huis of creabeakamer. Wel even zorgen dat je partner ‘m nog niet heeft geclaimd.

3. Nieuwe hobby zoeken 
Het wordt sowieso tijd om een nieuwe hobby te zoeken. Want de uren die je overhebt nu je hun kleren niet meer hoeft te wassen en strijken en de boodschappen een stuk minder snel erdoorheen gaan, kun je véél leuker besteden.

4. Een nieuwe auto  
Waar een auto jarenlang vooral praktisch en ruim moest zijn, kun je nu voor een model gaan dat je écht leuk vindt. Dus verkoop het huidige exemplaar. Bijvoorbeeld via AutoScout24, daar heb je binnen een paar klikken een gratis waardecheck gedaan. En met het grootste aanbod van Nederland en Europa, is dit ook het beste startpunt van je zoektocht naar een nieuwe auto.

5. Op visite
Na jarenlang avond aan avond gekookt te hebben voor je kroost, is er niks fijners dan in hún nieuwe huis aan te schuiven en gezellig mee te eten. Geen boodschappen, geen afwas. Héérlijk. Nou vooruit, waarschijnlijk kun je het toch niet laten om een handje te helpen.

6. Op vakantie buiten het hoogseizoen 
Grote kans dat ze niet meer meegaan op vakantie, nu ze hun eigen stek hebben. Dat betekent dat er heel wat geld bespaard kan worden op vakanties, want die zijn buiten het hoogseizoen een stuk goedkoper. Niks fijners dan richtig de zon vertrekken als het hier net winter wordt. En dat je niet tegelijk met half Nederland in Zuid-Frankrijk bent, verhoogt het vakantiegevoel ook flink.

7. Slapen zonder zorgen
Hoe oud ze ook zijn, als je weet dat de kinderen op stap zijn en ’s nachts (of ’s ochtends vroeg) pas thuiskomen, doet menig moeder geen oog dicht. Want waar hangen ze eigenlijk uit? En zullen ze geen gekke dingen doen? Hoewel je daar natuurlijk nog steeds geen weet van hebt als ze op zichzelf wonen, is de kans groot dat je toch een stuk rustiger zult slapen.

Nieuwe levensfase, nieuwe auto
Als de kinderen het huis uit zijn, kom je in een nieuwe levensfase. En dan kan het goed zijn dat het ook tijd wordt voor een nieuwe auto. AutoScout24 is hier het perfecte platform voor. Met het grootste online aanbod van Nederland en Europa en meer dan 2,5 miljoen app-downloads, is AutoScout24 het beste startpunt van je zoektocht naar een droomauto.

Bron:libelle.nl

Stroper die honderden herten doodde moet in gevangenis elke maand naar ‘Bambi’ kijken

Als dít je uitzicht is, ben je waarschijnlijk gezonder dan de rest