WTF – Een Harvard professor zegt dat je maar 6 frietjes per portie mag eten

frietjes portie harvard

Zo nu en dan kunnen we enorm genieten van een lekker frietje. Niet té vaak, maar af en toe mag het best. Nou jongens en meisjes, ga er even voor zitten want je wereld gaat zo instorten. Een professor van Harvard University beweert namelijk dat je maar zes frietjes per keer (!!!!) mag eten. Je raadt het al: iedereen vindt dit bullshit.

Niet teveel frietjes

Of ze nu met truffel komen, dik of dun zijn, krullend of recht zijn, frietjes zijn life. Uiteraard weten we dat het eten van frietjes niet bepaald bevordelijk is voor je gezondheid, maar het mag op z’n tijd natuurlijk wel. Treat yo self, toch?

6 frietjes per portie

Maar wat er nu gezegd wordt, daar zakt je broek vanaf. Er is een man die even beweert dat je maar zes. frietjes. per. keer. mag. eten. Zes frietjes… Helaas is die man niet zomaar iemand, maar een professor van Harvard University.

Vorige week stond het artikel van Eric Rimm, een professor epidemiologie en voeding aan Harvard University, in The New York Times. In het artikel noemt hij aardappelen ‘zetmeel bommen’ en legt hij uit dat de manier waarop we ze frituren super ongezond is (en waarom het zo ontzettend lekker smaakt, duh) en dat de toppings al helemaal slecht zijn.

Helaas bleef het daar niet bij, want daarna vertelde hij wat volgens hem de perfecte portie zou zijn. Hij zegt: “There aren’t a lot of people who are sending back three-quarters of an order of French fries. I think it would be nice if your meal came with a side salad and six French fries.” Stel je even voor dat je maar zes frietjes bij de McDonald’s krijgt.

Niet de enige met deze mening

Helaas voor ons zijn er veel meer onderzoekers die van mening zijn dat we veel te veel frietjes eten. In een onderzoek in The American Journal of Clinical Nutrition staat dat twee keer per week frietjes eten de kans op vroegtijdig overlijden enorm verhoogt.

In hetzelfde onderzoek vertelt Elaine Magee, schrijfster en diëtist, dat het beter is om “mindfully” te eten. Bewust eten zou er volgens haar voor zorgen dat je na tien frietjes al genoeg zou hebben. Kunnen wij ons eerlijk gezegd niet écht voorstellen, maar oké.

Niet mee eens

Je snapt dat het internet dit allemaal totale bullshit vindt (same here) om maar zes zielige frietjes per keer te eten. Zolang je niet te vaak patat haalt, mag je echt wel eens in de zoveel tijd genieten van een grote portie frietjes met saus. Even normaal doen, hoor.

Bron:nsmbl.nl

Kerst bij je familie saai? Zo kom je de feestdagen thuis door

Dankzij dit dieet heeft Bella Hadid een killerbody waar je u tegen zegt