Jongen probeert vergeefs hond weg te geven, en laat haar dan aan een paal achter

Jongen probeert vergeefs hond weg te geven, en laat haar dan aan een paal achter

Een jongen uit Tilburg heeft zondagavond zijn hond vastgebonden aan een paal en achtergelaten. Eerst ging hij van deur tot deur met een smeekbede of iemand zijn huisdier wilde overnemen. Toen dat niets opleverde, besloot hij het op een andere manier op te lossen.

De jongen kreeg van buurtbewoners te horen dat hij beter de dierenambulance kon bellen. Hij droop af, maar na tien minuten werd het dier vastgebonden aan een lantaarnpaal gevonden. Het was aan het lot overgelaten. Lowie de Boer uit Tilburg vond de hond. Bij hem was niet aangebeld. “Omdat ik een camera heb hangen, denk ik dat hij mijn huis oversloeg”, zegt hij tegen het AD. “Volgens de buurtbewoners leek hij dakloos en nog behoorlijk jong.”

“Ze kwispelde toen ik aankwam lopen”, aldus de Boer. “Ze was erg lief en gaf pootjes.” De hond kreeg wat te eten en drinken van buurtbewoners en ondertussen werd de politie gebeld. Volgens de vinder heeft de politie het dier opgehaald en naar het asiel gebracht. Daar wordt ze nagekeken.

Emoties

Mensen reageren geëmotioneerd onder het bericht op de Facebookpagina van Heel Tilburg In Een Groep. “Hoe kunnen ze!!!” schrijft iemand. “Geen woorden voor, zo een iemand moeten ze zelf aan een paal vastbinden”, reageert iemand anders.

Het is niet duidelijk wie de jongen is en waarom hij precies van de hond af wilde. Volgens bewoners van de wijk in Tilburg was het duidelijk dat hij de zorg zelf niet op zich kon nemen.

Bron:nieuwsblad.be

Emile Ratelband die naar rechter trok om 20 jaar jonger te worden, blijft even oud

Hond van overleden president Bush houdt laatste keer de wacht