Anticonceptie voor mannen: het komt eraan

En meer nieuws waar je vrolijk van wordt.

Man, anticonceptie, de pil, de pil voor mannen

Omdat het woensdag is en het nog twee dagen duurt voordat het weekend voor de deur staat, brengen we je nieuws dat je blij maakt. Hou je vast.

1. Anticonceptie voor mannen: het komt er aan

Begin 2016 verschenen er al berichten over een prikpil voor mannen die, zo bleek uit Brits onderzoek, bijna net zo effectief was als de pil voor vrouwen. Helaas veroorzaakte het prikje ‘onacceptabele bijwerkingen’ als acne en depressie, en dus zetten onderzoekers hun zoektocht naar een alternatief dapper voort. En het lijkt alsof de ultieme anticonceptie voor mannen in zicht is, in de vorm van crème die op de huid kan worden gesmeerd. Inderdaad: geen pil, injecties, koperen gevaarte of rubberen objecten die moeten worden ingebracht, maar een crème. De eerste klinische studie is onderweg.

Volgens een artikel dat vrijdag verscheen op Gizmodo bevat de gel een combinatie van testosteron en progesteron en dient het twintig weken lang op armen en schouders te moeten worden gesmeerd, waarna het aantal zaadcellen dat actief beweeglijk is in zoverre gedaald zou moeten zijn dat de man praktisch onvruchtbaar is. Het hormoon progesteron vind je ook in bijvoorbeeld de Nuvaring, de vorm van anticonceptie die eruit ziet als die dingen waar je douchegordijn aan hangt en die niet erg betrouwbaar is wanneer je hem regelmatig terugvindt in een stoffig hoekje onder je bed. Of er ooit anticonceptie voor vrouwen wordt ontwikkeld die even simpel, onschuldig en zonder consequenties is als het aanbrengen van een bodylotion is onbekend.

Bron:elle.com

Heb je een huisdier? Dan is dít hoeveel uur je per maand stofzuigt

Zo pak je een onderhandeling aan