Jongens gebruiken een levende eend als voetbal: ‘Te zot voor woorden’

In Hoorn wordt met verontwaardiging gereageerd op een nieuwtje dat via Facebook is verspreid. Jongens van ongeveer 9 jaar oud zouden een levende eend hebben gebruikt als voetbal.

“Gebruiken als voetbal, ja, of schoppen naar de eend, alsof het een voetbal was”, vertelt Fred Perrier van de dierenambulance. Het bericht werd op Facebook gedeeld. “Het dier heeft nu een afhangende vleugel. Of dat te ‘maken’ is, is altijd de vraag. Gelukkig krijgen we zulke meldingen nooit binnen. Dit vind ik te zot voor woorden.”

Overleven
Een ongelooflijke actie van zulke jonge jongens. Het gebeurde allemaal bij een voetbalclub: er zou worden geschopt naar het dier alsof het een voetbal was. Wie de jongetjes precies zijn, is niet bekend. Fred: “Of het pure baldadigheid is, of iets anders, ik weet het niet. Hoe het zit met toezicht van ouders, weet ik ook niet. Maar dit hoort gewoon niet, het kan er bij mij écht niet in.”

Op Facebook schrijft de dierenambulance:

“Deze eend is opgehaald ter hoogte van Always Forward in Hoorn, de eend zou gebruikt zijn als voetbal door kind(eren). Zo ontzettend sneu en te absurd voor woorden. Nu maar hopen dat zij dit overleeft.”

Deze eend is opgehaald ter hoogte van Always Forward in Hoorn, de eend zou gebruikt zijn als voetbal door kind(eren). Zo…

Geplaatst door Dierenambulance Hoorn e.o. op Zaterdag 1 december 2018

Bron:libelle.nl

Zóveel calorieën zitten er in één hapje chocoladeletter

Geen zoetekauw? Dit is waarom sommigen áltijd zin hebben in iets hartigs