8 dingen die zullen gebeuren met je lichaam als je elke dag honing begint te eten

We zoeken altijd naar het perfecte eten. Net als een magisch pilletje, die helpt om je lichaam te verbeteren en tegelijk lekker smaakt.

Maar we hebben geen mirakelpilletje nodig. Waar we naar op zoek zijn, kan vaak gewoon gevonden worden in de natuur.

Honing is hier het perfecte voorbeeld van. Het staat bekend dat het een hele reeks gezondheidsvoordelen heeft, maar niet iedereen beseft dat honing kan helpen om je lichaam te helen en over het algemeen je gezondheid kan verbeteren.

Nadat je dit gelezen zal hebben, zullen jij en je vrinden graag een lepel honing opnemen in je dagelijkse dieet.

Hier zijn 8 dingen die gebeuren met je lichaam wanneer je elke dag wat honing eet.

Honing bevat antioxidanten, vitamines en proteïnes die je lichaam kunnen reinigen van verschillende gifstoffen als je het regelmatig consumeert.

Daarnaast helpen de antibacteriële eigenschappen van honing je huid te verbeteren.

Velen gebruiken bijvoorbeeld “honingmaskers“, die geweldig aanvoelen en effectief werken. Een honingmasker is een kalmerende en heerlijke ervaring.

Als je enkele maatjes meer weegt, raden de dokters en experts je vaak aan om de suikers die je inneemt te controleren en te verminderen.

Honing is een uitstekend en natuurlijk vervangmiddel voor suiker, aangezien het het bloedsuikergehalte op peil houdt, en het kan je zelfs helpen om gewicht te verliezen. Honing bevat vitamine B6, vitamine C, ijzer, calcium, sodium, zink, kalium, fosfor en mineralen die je metabolisme versnellen.

Studies hebben ook aangetoond dat honing vervangen voor suiker in je dieet, eveneens het risico op cardiovasculaire kanker kan verminderen bij zwaarlijvige mensen.

Honing bevat helemaal geen cholesterol. Meer zelfs, de BBC schrijft dat volgens studies aan de Universiteit van Illinois en andere; vitaminen, mineralen en honing kunnen helpen om “slechte” cholesterol te verlagen.

Een dagelijkse dosis honing heeft een voordelig effect op het niveau van antioxidanten in het lichaam, die ook zouden helpen vechten tegen cholesterol.

Onderzoek toont aan dat de antioxidanten in honing, voorkomt dat slagaders verstopt geraken. Ze helpen dus strijden tegen een grote hoeveelheid hartziekten.

In een studie, kregen 25 mannen tussen de 8 en 68 jaar, een mix van 4 eetlepels honing in een glas water. Het bleek dat dit hielp om het aantal antioxidanten in het bloed te verhogen, schrijft The Daily Mail.

Honing eten helpt tegen stress. Maar wist je dat het ook je geheugen kan verbeteren?

Een studie uit 2011, toont aan dat vrouwen tijdens de menopauze die 1 eetlepel honing per dag consumeren, hun geheugen helpt te verbeteren.

Volgens onderzoeker Matthew Brennecke, heeft honing de mogelijkheid om het lichaam te helpen bij het absorberen van calcium, wat een voordelig effect heeft op de hersenfunctie.

Honing helpt ook voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen. Net zoals suiker, verhoogt honing de insuline en de afscheiding van serotonine: de substantie in ons lichaam die ons humeur en algehele tevredenheid verbetert.

“Het lichaam zet serotonine om in melatonine, een chemische stof die de duur en kwaliteit van slaap verbetert,” volgens Rene Ficek, senior experimentalist bij de organisatie Seattle Sutton Healthy Eating.

Honing heeft antibacteriële eigenschappen. Velen raden dus aan om een eetlepel honing te eten op een lege maag.

Dit simpele trucje kan helpen tegen verschillende ziekten geassocieerd aan het maagdarmkanaal, volgens verschillende studies. Wanneer de honing door de maag passeert, kan het bacteriën tegengaan en kleine wondjes genezen in het slijmvlies, beweren onderzoekers.

Sommige mensen geloven me niet wanneer ik hen vertel dat een glas warme melk met honing me gemakkelijk aan het slapen brengt.

Maar als je me niet gelooft, luister dan naar de wetenschappers.

Een Nederlands onderzoek toont aan dat warme melk slaapproblemen lichter maakt. Honing speelt ook een belangrijke rol in deze klassieke kuur, om het aminozuur ‘tryptofaan’ te activeren, heeft het insuline nodig. Insuline wordt aangemaakt in het lichaam wanneer we iets zoets eten. Daarom kan een klein beetje honing in een tas warme melk je beter doen slapen.

Bonustip: Honing en Look

Look is een ander krachtig natuurlijk middeltje met sterke antiseptische genezingseigenschappen. Dus waarom niet deze effectieve ingrediënten mixen?

Zowel honing als look zijn goed om het immuunsysteem te boosten, gebruik dus dit trucje met honing en look, om je te beschermen tegen verkoudheden en andere ziekten.

Dit heb je nodig:

  • 3-4 nageltjes look
  • Een kopje rauwe honing
  • Een kleine bokaal

Snijd de look in kleine stukjes. Giet ze in een bokaal en giet de honing erover. Bedek de bokaal met een deksel en laat het mengsel wat bezinken gedurende enkele dagen. Eet een eetlepel per dag op een lege maag en je zal zien dat je lichaam en immuunsysteem na enkele dagen al verbetert!

Deel aub dit artikel op Facebook met al je vrienden zodat meer mensen deze geweldige voordelen van honing leren kennen!

Bron:nl.newsner.com

Waarom je altijd met je raam open zou moeten slapen

Bang, zieke hond vindt zijn weg naar een dierenasiel – kijk naar zijn transformatie na een beetje liefde