Koningin Máxima in tranen bij bezoek aan Schiedamse tieners: ‘Bravo voor jullie werk’

Koningin Máxima hield het vanochtend niet droog in Schiedam, ontroerd als ze was door de levensverhalen van de jongeren om haar heen.

Dat gebeurde tijdens een bezoek aan de YETS Foundation in Schiedam. Deze stichting geeft jongeren uit gebroken gezinnen en slechte buurten een steuntje in de rug. Acht tieners deden hun verhaal.

Die openheid raakte. Bij het zevende verhaal ziet de koningin coach Peter Ottens, oprichter van de organisatie, breken. Een van de jongeren had zojuist verteld over de sleutelrol die Ottens in zijn leven had gespeeld. De coach hield hem weg bij foute vrienden, motiveerde hem om door te gaan op het rechte pad.

Ottens zoekt steun op de schouder van een andere coach. De koningin lacht en zegt: ,,Ook mannen mogen huilen.” Toen hield ook zij het niet droog. Zonder het oogcontact met de jongeren te verliezen, haalt ze in één vloeiende beweging een zakdoek uit het tasje op haar schoot. Geruisloos snuit ze haar neus en droogt ze haar ogen. Later trekt ze haar hoge hakken uit en bekijkt ze een wedstrijd op haar kousenvoetjes.

Een mooi bezoek, concludeert ze na afloop. Het applaus is luid.

Vlak vóór de koningin in de auto stapt, vraagt een Schiedamse haar schreeuwend om hulp. Haar zoon krijgt geen onderwijs, zegt ze. Een beveiliger neemt een briefje in ontvangst, waarna Máxima in de auto verdwijnt. Het enige smetje van de ochtend.

© ANP

© ANP

© ANP

© ANP

Bron: AD

Vrouw moet tenen amputeren na bezoek aan fish spa

Rijdende Rechter: Zwanetta stuurt haar buurman pikante filmpjes en foto’s!