18-jarig meisje dat zichzelf in het gezicht schoot heeft een nieuw gezicht gekregen:

Een Amerikaanse die vier jaar geleden zelfmoord probeerde te plegen en dat overleefde, heeft een nieuwe kans in het leven gekregen. Katie Stubblefield (22) schoot zich op haar 18de in het gezicht en werd 4 jaar later de jongste Amerikaan ooit die een gezichtstransplantatie kreeg. Haar aangrijpende verhaal werd opgetekend door Nationale Geographic, dat haar tijdens het hele proces volgde.

 

De omgekomen Adrea Schneider had haar gezicht opgegeven voor donatie, dat uiteindelijk bij Katie terechtkwam. De transplantatie zelf duurde 31 uur, gevolgd door een zwaar revalidatieproces, maar veranderde haar leven voorgoed.

Model moest 5 jaar geleden de gevangenis in en kwam er onlangs zo weer uit:

Eric redt baby uit oververhitte wagen terwijl ouders “bewusteloos door drugs” op asfalt liggen