11x dit deden jullie partners tijdens de bevallingen:’Broodje osssenworst eten’

11 x dit deden jullie partners tijdens de bevalling: 'Broodje ossenworst eten'

De steun van je partner is heel bepalend voor hoe je jouw bevalling ervaart, blijkt uit onderzoek van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Die ‘steun’ uit zich in vele (unieke) vormen, getuigen de reacties op het artikel.

Van ontzettend behulpzaam zijn (“z’n bek houden”) tot précies het verkeerde doen (“een broodje ossenworst eten”): dit deden jullie partners tijdens de bevalling.

GEORGINA STANCIU

“Mijn partner heeft maar liefst negentien uur achter elkaar tegen mijn knie aan staan duwen. Ik had namelijk buik-, rug- en beenweeën die zonder pauze doordenderden. Dat was het enige wat ervoor zorgde dat ik niemand bedreigde voor een keizersnede. Hij mocht ook niet plassen van mij. Zijn verzuurde armen mocht hij ook niet uitschudden. En dat heeft die arme kerel dus ook niet gedaan. Verder moest hij zich vrij regelmatig verontschuldigen tegen al het verplegend personeel, want blijkbaar verander ik bij hevige pijn in een soort duivelsgebroed met tourette. Wat dat betreft zijn we écht samen bevallen. Hij heeft minstens zo geleden als ik. Mooi he, die natuur?”

CAROLA VAN DER KOLK

“Klagen over dat ik te hard in zijn hand heb geknepen… Bij de tweede is hij weer begonnen met roken. Direct na de bevalling, omdat het zoveel stress had gekost. Ik wil niet weten wat hij gedaan had als hij de kinderen had moeten uitpoepen.”

CAT WEGMAN

“Erik lag (thuis) naast me, hield mijn hand vast en het allerbeste: hij zei niets! Ook geen massage, niet meepuffen, geen ‘so called’ bemoedigende woordjes. Gewoon niets. Heerlijk! Precies wat ik nodig had! Een betere ‘bevallingspartner’ had ik me niet kunnen wensen!”

ROXANNE PAULY-HAMELERS

“Formule 1 kijken… “Je bent toch wel klaar om 14.00 uur?” Gelukkig kwam om 14.00 uur de ruggenprik en hebben we samen gekeken. Het had wel iets gezelligs zo. Toen het dan eindelijk zover was en onze zoon geboren werd, heeft hij zijn hand en oren opgeofferd als goedmaker. Dit was de derde keer en geloof me, ze worden er steeds beter in.”

ANNEMARIE RONDA

“Onze dochter letterlijk vangen, terwijl ik onder de douche stond m’n weeën weg te puffen. Verloskundigen waren te laat en hij bleef superkalm en gefocust.” 

NIENKE VAN DEN BOS

“Erik vroeg of ik nog even Bello wilde uitlaten en de vuilnisbakken aan de straat wilde zetten, terwijl hij wilde gaan douchen. #steunentoeverlaat” 

MIRANDA VAN DEN HEUVEL-DE KOK

“Ik kon niks van hem hebben. Ik had zulke pijnlijke weeën dat hij me niet eens mocht aankijken. Toen hij met een nat washandje kwam, heb ik ook nog naar hem gegromd. Al met al: sorry, schatje.” 

KIMBERLEY SAMANTHA

“Een broodje ossenworst eten. Ja ja mensen, hij deed ’t echt! Ik was nog een paar uur verwijderd van bevallen, maar hij deed ’t gewoon. Niet dat ik aan eten moest denken op dat moment, maar hé, we hebben ’t hier wel over principes.”

MARISKA DE BRIE

“Bij mijn eerste bevalling zei de gynaecoloog tegen hem: “Kijk, je kan het hoofdje al zien.” Toen werd er extra verpleging opgetrommeld: voor HEM, omdat hij bijna knock-out ging. Laten we het erop houden dat ik veel meer aan mijn moeder had bij al mijn bevallingen; mijn ex kon er niet mee omgaan.”

TESSA KONINKX

“Hij heeft (gelukkig voor hem) z’n bek gehouden en niet in de weg gelopen. Prettig!”

TRUDIE DUINEVELD

“Bij alledrie heeft mijn man tijdens de bevalling een appeltaart gebakken. Heerlijk, na de bevalling aan een verse appeltaart. Dat smaakte enorm goed!”

 

Bron:lindanieuws.nl

Roofvogel verliest trouwringen Tom en Maaike

Dit bedrijf in Maassluis laat collega’s elkaars salaris bepalen