Lichaam niet begraven maar oplossen in zout water

Lichaam niet begraven maar oplossen in zout water

Bij een overlijden hebben we nu een keuze tussen het begraven of cremeren van een geliefde. Er is echter nog een derde alternatief: resomeren. Althans, gehoopt wordt dat dit alternatief, waarbij een lichaam wordt opgelost in water met loogzout, in Venlo mogelijk wordt gemaakt.

Het eerste resomeercentrum van Nederland moet gerealiseerd worden op een terrein in Venlo. Tenminste, als het aan Paul van Os ligt, zo meldt de Limburger. Hij heeft zijn plannen al bij de gemeente Venlo voorgelegd, waar ze in juli worden besproken, zo meent hij.

RESOMEREN

Een uitvaart waarbij wordt gekozen voor resomeren is precies het zelfde als alle andere uitvaarten, tot het moment waarop de overledene niet meer zichtbaar is. De overledene wordt vervolgens in een ander type installatie geplaatst. Bij alkalische hydrolyse (resomeren) worden onder invloed van alkali (natronloog) en water de chemische verbindingen verbroken, waardoor een stoffelijk overschot tot 3% van zijn oorspronkelijke gewicht wordt gereduceerd. Na resomatie blijft van het lichaam alleen een klein beetje poeder over dat het riool in kan. Het proces zou goedkoper en schoner zijn dan begraven of cremeren.

Bron:metronieuws.nl

One Comment

Laat een reactie achter
  1. Bestaat dan nog steeds de mogelijkheid om een (stoffelijk?) overschot van je naaste ergens te bewaren – bijv. gewoon op een locatie waar je nu een urn(tje) kunt bewaren.
    Er is niet over de kosten gesproken: iets nieuws moet altijd duurder zijn als datgene waarvoor het in de plaats komt – is dat hier ook het geval of is daar nog geen schatting van te geven?
    Uitvaart – het stoffelijk overschot wordt kennelijk zonder kist geresomeerd. Ontstaat er dan een markt voor refurbished kisten? Voor de overledene is er geen tweede leven: voor de kist mogelijk wel !

Geef een reactie

Waarom je het nooit bij 1 drankje kunt houden

Paula (37) sterft na het drinken van teveel alcohol op eerste dag vakantie