Echtpaar verwacht tweeling – ze bevriezen als de dokter zegt ¨Het spijt me¨

Iedereen die ooit in verwachting is geweest van een kind weet hoe spannend alles is.

Zeker als je er twee in een keer verwacht is het nog overweldigender.

Matt en Jodi Parry hadden dan ook twee keer zo´n zware emotie toen ze er achter kwamen dat Jodi zwanger was van een tweeling.

Het stel had al een zoon en keken uit naar het verwelkomen van twee nieuwelingen in de familie.

Maar hun plezier en hoop veranderde in angst toen hun dokter hen in zijn kantoor riep en drie verschrikkelijke woorden sprak: ¨Het spijt me¨.

De ouders Matt en Jodi Parry waren verrast toen hun dokters uitlegden dat hun tweelingen Abigail en Isobel, vroeg geboren, allebei het Syndroom van Down hadden.

Maar de manier waarop de dokter dat nieuws aankondigde was niet professioneel. Jodi zegt dat zij het voelde alsof het een ¨levenslange straf¨ was.

¨Die dag, voelde ik me geen moeder,¨ zei ze. ¨Ik voelde me verward en alleen.¨

Matt en Jodi kregen te horen dat de kansen dat er een tweeling wordt geboren die allebei het Syndroom van Down hebben een op de miljoen is.

Helaas kregen de ouders weinig hulp of advies over hoe ze voor baby´s met Downsyndroom moesten zorgen.

Niemand legde uit aan de ouders dat hun familie van vijf ook gelukkig kon zijn en een leven leven zoals elke andere familie.

Eerst waren Jodi en Matt heel bang. Ze wisten niet of hun meisjes ooit zouden kunnen lopen, praten of naar school zouden kunnen.

De familie ging zelf op zoek naar zoveel mogelijk informatie. En terwijl buitenstaanders het zielig vonden voor de familie, kregen Abigail en Isobel alle liefde van de wereld van wie hen goed kenden.

¨Tot op de dag van vandaag weet ik niet waarom het hem speet. Als ik hem ooit nog zie, toon ik hem Abigail en Isobel en vraag ik hem, waarom speet het je?¨ zegt Jodi. ¨Ik zou Abigail en Isobel voor niets willen ruilen.¨

Vandaag, vijf jaar later, hebben de meisjes de dokter aangetoond dat hij er naast zat, net als alle vooringenomen mensen in hun omgeving.

Elk mens, ondanks hun afwijking, verdient een kans in het leven – en Abigail en Isobel zijn daar een voorbeeld van.

Kijk deze familie maar eens!

Kijk meer over de familie Parry in de video hieronder:

Jarenlang over de hele wereld heeft men geprobeerd anderen onzichtbaar te maken, ze verstopt en genegeerd omdat ze een afwijking hadden

Maar mensen met het Syndroom van Down verdienen dezelfde kansen als anderen – like en deel als je het daarmee eens bent!

3 Comments

Laat een reactie achter
 1. Veel sterkte en veel geluk met jullie prachtige dochters 👍❤️😘 jullie mogen terecht trots en fier zijn veel liefs Carine

 2. Jullie mogen trots zijn op jullie dochters.
  Echt iedereen verdiend een kans in het leven.
  Kijk na hun talenten dan zullen ze jullie nog meer verbazen echt.
  Geniet van jullie gezin en wees trots op alles wat je bereikt.

  Vriendelijke groet monique

 3. Dit vind ik super,wat ook die dokter beweerde voor de twee meisjes geboren werden met de woorden het spijt mij??? Zulke lieve meisjes kan een ouder daar spijt van hebben dat ze geboren zijn,jullie zullen ook wel moeilijke momenten tegenkomen in het leven van de meisjes maar jullie krijgen daar zo ook veel liefde voor terug,geniet van jullie mooie gezinnetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meisje voelt dat er een man die achter haar zit aan d’r borsten zit. De reactie van de buschauffeur is een schande!

Vrouw denkt dat ze vijf baby´s in haar buik heeft – dan komen dokters met een andere verklaring