Als haar dochter huilend onder de douche zit, onderneemt de moeder razendsnel actie. Niet wetende wat er precies met haar gebeurde

Zoals veel van haar vriendinnen is de 10-jarige Grace Yeats uit Nieuw-Zeeland een vrolijk meisje die dol is op sport en muziek. Wanneer ze echter op een dag griep lijkt te hebben, veranderd dit haar leven voorgoed.

Omdat haar symptomen precies hetzelfde zijn als griep, vermoedde haar moeder niks ernstigs. Ze had een beetje buik-en hoofdpijn maar meer was er eigenlijk niet aan de hand.

Dan hoort de moeder haar dochter huilen onder de douche, als ze gaat kijken wat er aan de hand is ziet ze haar dochter huilend onder het water staan: haar benen doen zo veel pijn dat ze het niet meer aan kan. De moeder besluit naar het ziekenhuis te gaan met haar dochter, hier moesten ze (natuurlijk) eerst een aantal uur wachten. In de wachtrij word de toestand van Grace alleen maar slechter, maar dat dit de laatste dag zou zijn dat ze zou kunnen praten had niemand verwacht.

Zelfs de artsen hebben geen idee van wat er aan de hand is in het lichaam van het meisje. Voor het onderzoek proberen ze een lumbaalpunctie, een operatie waarbij met behulp van een lange nagel vloeistof uit het beendermerg wordt getrokken. De diagnose is verschrikkelijk: Grace lijdt aan Basalgangliem Necrose.

In het ziekenhuis zijn ze radeloos omdat ze er niets aan kunnen doen. Bij Basalgangliem Necrose worden je hersenen langzaam aangevallen en afgebroken. Het enige wat ze hier aan kunnen doen is pijnstillers toedienen zodat de pijn verdraaglijk is.

De aanvallen op haar hersenen worden alsmaar erger en erger, inmiddels kan ze niet spreken én niet lopen en zelfs eten is al erg lastig voor het meisje. Omdat het meisje alleen hersencellen verliest die invloed hebben op het lichaam is ze mentaal nog helemaal gezond. Wanneer ze de pijn even kan verdragen gebruikt ze een tablet om met de buitenwereld te communiceren. Om de ziekte niet verder te laten verspreiden ondergaat Grace ontzettend zware en gevaarlijke operaties. Ondanks dit blijft ze van het lijven houden, niets kan haar kapot maken!

Inmiddels is Grace al 13 jaar oud en is haar toestand al wel een beetje verbeterd. Ze moet echter nogsteeds 24 uur per dag verzorgd worden en ze heeft een onzekere toekomst voor zich. Waarschijnlijk zal ze nooit meer helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. De artsen geven echter ook niet op en zijn blij met elk klein stapje progressie, vooral als ze de pijn kunnen verlichten zodat ze niet afhankelijk is van pijnstillers.

Tijdens het lezen van dit artikel heb je waarschijnlijk al wel eens gedacht aan de kosten die zulke operaties met zich mee brengen. De moeder van Grace heeft een crowdfundingcampagne opgezet om de kosten van de operaties te kunnen betalen. Ze heeft al bijna 20.000 euro opgehaald en is erg dankbaar voor iedereen die ook maar één euro doneert. Haar gelukigste moment vond echter plaats toen Grace haar ogen opened en het alfabet op noemde. De artsen waren hier erg van onder de indruk en gelukkig heeft iemand dit magische moment kunnen vast leggen.

Grace is een echte vechter. Hopelijk herstelt ze helemaal en kan ze snel een pijnvrij leven leiden. Hieronder is een filmpje kort later:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 natuurlijke manieren om binnen no-time van je koortslip af te komen

Vrouw ontdekt pas zes jaar na operatie wat chirurgen hadden achtergelaten in haar lichaam