Grote verontwaardiging om spiekbriefje Trump: “Empathie heb je, of heb je niet”

Een spiekbriefje van Donald Trump maakt de tongen los. De Amerikaanse president had opmerkelijke notities bij zich tijdens de emotionele bijeenkomst over de Parkland-schietpartij.

Trump ontving slachtoffers en nabestaanden van zeventien scholieren in het Witte Huis, om te luisteren naar wat zij te zeggen hadden. Alhoewel, luisteren? Het spiekbriefje dat hij tijdens de intense gesprekken in zijn handen had, geeft volgens critici aan dat hij echt niet oprecht meeleeft.

I hear you
Zo staan er op het briefje vragen als: ‘Wat kunnen we doen om jou je veilig te laten voelen?’. Maar vooral wat er onderaan het lijstje staat, schiet bij velen in het verkeerde keelgat. Namelijk ‘I hear you’, dat afhankelijk van de context ‘Ik voel met je mee’ of ‘Ik neem het mee in mijn besluit’ betekent.

“Trump had een spiekbriefje nodig om emoties te tonen”, concludeert iemand hierover op Twitter. Een ander: “Wat een mislukt persoon. Hij had een geschreven herinnering nodig om te doen alsof hij meeleeft.”

‘Empathie kun je niet aanleren’
Ook vragen velen zijn oprechtheid af. “Is een man die ‘Ik voel met je mee’ voorgeschreven krijgt op een spiekbriefje wel echt aan het luisteren?”, twitter iemand. “Deze lijst is net een spiekbriefje dat je zou geven aan een alien, die zich probeert voor te doen als een mens met empathie.” En: “Empathie kun je niet aanleren. Fatsoen ook niet. Je hebt het, of je hebt het niet.”

Barack Obama
Veel Amerikanen missen Obama als president. Als iemand altijd empathie toonde (zonder te spieken!), was hij het wel, blikt deze Twitter-gebruiker:

Strengere controles op wapenverkoop
Toch zijn er ook mensen die het voor Trump opnemen. Hij zou namelijk geen van de opgeschreven zinnen daadwerkelijk hebben gebruikt. Daarbij gaf hij aan strengere controles uit te willen voeren op het vergeven van wapens. Ook wil hij dat er nauwlettender gekeken wordt naar iemands verleden en geestelijke gezondheid.

Bron: RTL Nieuws, Libelle Twitter. Beeld: Twitter, ANP

 

Geef een reactie

Groot Paniek in Brits koningshuis na brief aan prins Harry en Meghan Markle

Chantal Janzen deelt mooie foto van babybuikje